Behöver bättre fönsterrutor

Behöver bättre fönsterrutor

Hej där alla läsare! Idag kommer jag med en spaning som rör mitt hem och delvis som hör till den här årstiden. Jag ska inled en jakt på ett glasmästeri i Lund för att se om min tanke är möjlig att genomföra och om det jag söker finns på marknaden. Det är så att jag bor i ett hus med väldigt stora fönster, vilket är något som jag uppskattar en hel del. Huset ligger ganska långt ifrån vägen så det fortfarande en begränsad insyn. Nu på sommaren så börjar det bli väldigt ljust tidigt och det kan tänkas vara ett problem när man ska sova, men jag störs inte så mycket utav det. Däremot finns det något annat som stör mig. Med panoramafönster så kan ni nästan tänka er hur mycket solljus som kommer in i huset och det värms upp väldigt mycket, där har vi problemet. Jag har det så varmt i huset så att man svettas av att inte göra någonting. Till min lilla idé då, jag vill hitta ett glasmästeri som kan byta ut glaset på mina panoramafönster så att jag istället får ett fönster som kan stå emot solljuset. Om det är möjligt har jag inte en aning om men jag har ett vagt minne av att jag har hört om stärkta fönster som förhindrar värmen att komma in. Huruvida det finns ett glasmästeri som kan göra det återstår att se. I övrigt så har jag det riktigt bra i mitt hus, utsikten är fantastisk, men det är bara den där lilla detaljen med värmen som måste ordnas upp. Det spelar ingen roll om det gör att fönsterna blir mörkare för att det måste vara någon form av toning, så länge det inte blir en bastu i sovrummet så är jag nöjd. Ha en riktigt fin dag!  


Kommentarer är stängda.