Olika slags småhus

Olika slags småhus

Vi ska kika på vad det finns för alternativ när det kommer till små hus. Själv har jag byggt ett attefallshus i Göteborg och i detta inlägget tänkte jag att vi skulle gå igenom några olika alternativ och vad för för- och nackdelar de har. Jag kommer börja med ett attefallshus, det är det hus jag själv byggt och som jag vet mest om.

Ett attefallshus är ett litet hus, ofta på 20-40 kvadratmeter, som man bygger i anslutning till befintlig bostad. Man kan t ex bygga ett som gäststuga, uthus eller förråd. Ett sådant är enkelt att bygga själv eller anlita hjälp med – det tar inte lång tid att bygga ett och man behöver oftast inte bygglov för dessa hus.

Fördelarna med det är många – det är ett litet och smidigt hus som är enkelt att bygga och inte kräver bygglov.

Friggebod:

En friggebod är ett litet hus som man bygger för förvaring av saker. Man kan t ex använda den till förvaring av trädgårdsmöbler, verktyg eller andra saker man inte använder så ofta.

Friggeboder är oftast på 2-10 kvm och är enkla att bygga själv. De flesta har inte toalett eller dusch – det är mer tänkt som en förrådsbyggnad.

Fördelarna med en friggebod är att den är liten och smidig, man kan bygga den själv och behöver inte ha bygglov.

Nackdelarna är att de oftast inte har några bekvämligheter som toalett eller dusch. Det här var två exempel på olika slags småhus, det finns givetvis många fler alternativ. Om det är något hus ni är intresserade av så tveka inte att kommentera eller fråga i forumet. Jag ska göra ett inlägg till om attefallshus nästa vecka, där kommer jag gå igenom hur man bygger ett och vad det kostar. Men även passa på att svar på frågor.

Kommentarer är stängda.